30.90 lei

In Stoc
  • Trateaza anemiile
  • Scaderea tensiunii arteriale
  • Functioneaza ca un pansament in cazul ulcerului
  • Trateaza afectiunile gastrice
  • Excelent pentru insomnii
  • Intareste imunitatea
Compare
Categories: , Tags: ,

Descriere

Beneficiile miezului de nucă 

Miezul de nucă este foarte benefic pentru organism. În primul rând, reduce inflamația în bolile de piele precum psoriazisul sau eczema, datorită concentrației mare de grăsimi. În plus, conținutul de vitaminele A și E protejează pielea împotriva radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea.
Antioxidanții din nuci ajută și la scăderea colesterolului rău. Consumate regulat, nucile previn cancerul și tratează infecțiile virale și bacteriene, deoarece întăresc sistemul imunitar. Nucile sunt foarte bune și pentru creieri, datorită concentrației ridicate de Omega 3. Numeroase studii au arătat că aceste alimente reduc riscul apariției bolii Alzheimer.

Dacă ești constipată, nucile te pot ajuta să îți îmbunătățești digestia, deoarece au efect laxativ. Sunt bune și dacă vrei să slăbești, deoarece îți dau senzația de sațietatea și te fac să scapi de poftele nesănătoase.

Ce este mierea crudă?

Datorită proprietăților sale curative, mierea crudă a fost folosită încă din timpuri străvechi atât ca un produs alimentar cât și ca un medicament. Însă, pentru a nu-și pierde calitățile sale excepționale, mierea trebuie să fie consumată în forma ei pură, neprelucrată.

Mierea crudă sau mierea vie este mierea nepasteurizată, aflată în starea ei naturală așa cum a fost extrasă din stup, fără a fi încălzită, conținând particule de polen și ceară. O altă caracteristică a mierii crude este că, dupa un timp, aceasta începe să cristalizeze, lucru rar întâlnit la mierea de pe rafturile supermarketurilor.

Mierea crudă conține enzime, vitamine, antioxidanți puternici și alte substanțe nutritive naturale. Pentru a-și păstra toate proprietățile benefice, mierea nu trebuie încălzită la o temperatură peste cea normală a stupului.

Mierea crudă este considerată un aliment foarte valoros, fiind indicată în alimentația bătrânilor, copiilor, femeilor gravide sau care alăptează, sportivilor, având efectul de a crește rezistența la efort fizic și intelectual și de a energiza organismul în cazuri de surmenaj, oboseală, astenie.

Cristalizarea?

Cristalizarea sau zaharisirea mierii este un fenomen natural, care reprezinta trecerea din starea lichida in starea solida sau semisolida a produsului. Fiind un amestec concentrat de fructoza si glucoza in proportie de 70%, mierea incepe sa zahariseasca la scurt timp dupa ce este scoasa din stup. Fructoza se dizolva treptat in apa din compozitia sa, care in timp se evapora, iar glucoza, nefiind atat de solubila precum fructoza, se transforma in granule. Astfel, rezulta o miere cristalizata, fapt ce garanteaza ca produsul este 100% natural.

Depozitarea?

Se spune ca in piramidele din Egiptul Antic a fost gasita miere veche de mii de ani, in stare foarte buna de consum. Acest fapt se datoreaza intunericului din piramide, temperaturilor constant racoroase si a lipsei de umiditate, fiind conditiile ideale de pastrare a mierii, aceleasi in care o produc si albinele. Se recomanda ca mierea sa fie depozitata in borcane sau recipiente de ceramica, foarte bine inchise, pastrate la loc racoros, intre minim 14 gr. C si maxim 22 gr. C, la intuneric si fara umiditate.

De reținut!

O miere prelucrată termic se găsește întotdeauna în stare lichidă. În mod natural, mierea crudă de calitate superioară cristalizează după un interval de timp mai lung sau mai scurt, în funcție de originea florală, altfel spus de raportul fructoză/glucoză.

Atentie: Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate. A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole.

COMPOZIȚIE: miere 100% naturală și cătină certificata ecologic

Țara de proveniență: România

Informații suplimentare

Cantitate

250 g, 440 g, 1 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Miere de salcâm cu nucă 440 gr”